Voordelen

Fitter & Gezonder

Tijdens het beoefenen van een krijgskunst gebruik je je hele lichaam. Alle spieren zijn aan het werk. Hierdoor boek je binnen een paar sessies al resultaat. Je zal merken na een paar keer trainen bij Karate Enschede je een stuk fitter bent en meer uithoudingsvermogen hebt. Als je naast het sporten ook nog eens gezonder gaat eten, is de kans groot dat je snel wat overtollig vet en kilo’s kwijt zal raken. Veel voordelen en een win-win situatie dus!

Voorbeelden van de karate training

Na een lange dag werken heb je waarschijnlijk geen energie meer over en hang je veel liever lui voor de televisie. Is het je wel eens opgevallen dat je nog slomer en vermoeider wordt van een dagje niks doen? Dat komt doordat je lichaam niet uitgedaagd wordt en daardoor je bloedsomloop in een soort van ‘slaapstand’ gaat. Dit resulteert in minder zuurstof naar je hersenen en daardoor een sloom gevoel. Door je lichaam flink uit te dagen, zal je merken dat je veel meer energie krijgt en daardoor ook productiever bent.

Flexibiliteit & Discipline

Een groot voordeel van het beoefenen van Shorin Ryu Karate. Je spieren, gewrichten en gewrichtsbanden zullen flexibeler worden. Dit zal je lichaamshouding en je vermogen om te bewegen doen verbeteren. Het zal je helpen om op een gezondere manier te leven en heeft bovenal positieve invloed op de algehele kwaliteit van je leven.

Voordelen in Voorbeeld van bunkai in praktijk

Met het beoefenen van Shorin Ryu Karate bouw je aan lichaam, geest en ziel discipline. Zelfdiscipline is een essentieel onderdeel van Shorin Ryu Karate, want het helpt je de controle over jezelf en je omgeving te behouden. Het leert je om met emoties om te gaan, waar nodig de rust te bewaren en geeft je de wilskracht om geconcentreerd te blijven presteren bij vermoeidheid.