Karate Enschede
Shorin Ryu Shidokan Karate Enschede

Okinawa Shorin Ryu Shidokan Karate is een stijl van Okinawan Karate (Shuri-te) afkomstig uit Soken “Bushi” Matsumura. Shorin Ryu Karate is een oude karatevorm.

Herkenbaar aan het snelle ontwijken

Deze karate vorm is vooral herkenbaar aan het snelle ontwijken van tegemoetkomende aanvallen en directe tegenaanvallen. Dit gaat gepaard met behulp van stoot en traptechnieken met een hogere en meer natuurlijke houding dan vele andere karate stijlen.

Krijgskunst

De Shorin Ryu karate stijl is een krijgskunst die gebruik maakt van een verscheidenheid aan technieken, waaronder stoten, trappen, blokken, vitale puntstoten, worpen, gewrichtssloten en botten breken.

De karatepraktijk van Shorin Ryu is onderverdeeld in drie aspecten: Kihon (basics), Kata (vormen) en de nadruk ligt vooral op Bunkai (toepassing van kata in een gevecht).

Karate

Het woord Karate is een combinatie van twee kanji-tekens: “KARA”, wat betekent: leeg, en “TE”, dat wil zeggen: hand.

Dus de letterlijke moderne vertaling van het woord Karate betekent “leeg hand”.

Veel eerder werd het kanji-personage” KARA “vaak vertaald als Chinees hierdoor stond Shorin Ryu karate bekend als ‘Chinese Hand’ in verband met de grote invloed van het Chinese Kempo en het Chinese Boksen binnen de Shorin Ryu karatestijl.

Shorin Ryu Shidokan Karate Enschede
Shorin Ryu Shidokan Karate Enschede