Meld je aan! Lijsterstraat 11
7523 ER Enschede

Ons Team

Ons Team

SENSEI MARCEL PROOST

Dojoleider
Sensei Marcel Proost 5e Dan
Sensei Marcel Proost 5e Dan

Shorin Ryu Karate Enschede staat onder leiding van Dojoleider Marcel Proost. Hij is in 1976 met Karate gestart en heeft deze krijgskunst sindsdien ruim 40 jaar onafgebroken beoefend.
Hij geeft al meer dan 30 jaar les in Karatedo en is onder andere de oprichter van Karateschool Muga Mushin.
In november 2014 verliet hij deze groep samen met het overgrote deel zwarte banders en startte Karate Enschede (Shirasagi Shorin Ryu Shidokan Nederland).

Sensei Marcel Proost krijgt op de foto zijn officiële Shorin Ryu Shidokan 5e Dan op Okinawa uitgereikt!

Sinds de nieuwe start heeft de dojo zich volledig toegelegd op de studie van authentiek traditioneel Karatedo uit Okinawa.

Sensei Marcel Proost (Shorin Ryu Shidokan Nederland) was reeds in het bezit van een Europees 5e Dan maar heeft tijdens zijn bezoek aan Okinawa Japan in augustus 2019 zijn 5e Dan Shorinryu Shidokan opnieuw afgelegd en behaald. Dit is een absolute topprestatie waar wij supertrots op zijn.

Sensei Marcel Proost heeft zijn Dan examen gedaan voor de Okinawan Shorin Ryu Karatedo Kyokai, de meest traditionele associatie in Shorin Ryu, waarvan de eerste president de legendarische Chibana Chosin was. Deze associatie vertegenwoordigd de absolute wereldtop van het traditionele karate.

 

TEAM

TeamHet team van shorin ryu enschede

Ons team is samen goed voor meer dan 250 jaar Karate-ervaring en wil dit graag van “hart naar hart” overbrengen aan serieuze beginners. Als beginner ben je bij onze club dan ook verzekerd van voldoende begeleiding tijdens de start van je Karate-avontuur.