Karate voor kinderen

Karate voor kinderen!

Kinderen vanaf 9 jaar zijn zeer welkom om kennis te maken met Shorin Ryu Karate, in onze Dojo krijgen kinderen les in traditioneel Okinawa karate waarin de nadruk wordt gelegd op discipline, omgangsvormen en respect voor elkaar.

Kom op en train mee!

Tijdens de lessen wordt er getraind in lichaamsbeheersing, doorzettingsvermogen, conditie, zelfverdedigingstechnieken en reflexen.

Geen enkele les is gelijk. De ene keer ligt de nadruk op conditie en de volgende keer bijvoorbeeld wat meer op technieken.

Er wordt aandacht besteed aan signaleren van agressie en gevaar en er worden oefeningen aangeleerd voor zelfbeheersing tijdens conflicten. Kinderen leren bijvoorbeeld ook hoe ze eventueel andere kinderen kunnen helpen, verbaal dan wel fysiek. Kinderen leren verdedigingstechnieken zoals bevrijding en afweren.

Discipline, conditie, respect!

Verschillende situaties worden nagebootst door spelenderwijs situaties goed in te schatten en om op gepaste wijze jezelf te verdedigen. Shorin Ryu Karate heeft verbazingwekkende effecten op de mentale concentratie, focus en zelfbeheersing.
Shorin Ryu verbetert het werkgeheugen, bouwt aan het zelfvertrouwen en het leert respect en verantwoordelijkheid.

Kenmerken

Okinawa Shorin Ryu Karate is een oude karatevorm die vooral herkenbaar is aan het snelle ontwijken van tegemoetkomende aanvallen en directe tegenaanvallen met behulp van stoot en traptechnieken, dit met een hogere en meer natuurlijke houding dan vele andere karate stijlen.