Enschedese Karateleraar te gast op zeer bijzondere verjaardagsceremonie in Japan

Enschedese Karateleraar te gast op zeer bijzondere verjaardagsceremonie in Japan

De Enschedese Karateleraar Marcel Proost is present bij de 88e verjaardagsceremonie van wereldberoemde Karategrootmeester, Seikichi Iha in Okinawa Japan. Hij onderneemt deze reis samen met zijn Duitse Karateleraar Joachim Laupp uit Trier.

De 88e is een van de twee belangrijkste verjaardagsvieringen, in de cultuur van Okinawa Japan en wordt Tookachi genoemd.
De ceremonie zal plaatsvinden in de indrukwekkende Okinawan Karatedo Kaikan en voor Shuri Castle., het voormalig Koninklijk paleis van Okinawa.

Sensei Seikichi Iha, draagt de 10e dan (allerhoogste eretitel in het traditionele Karate ) en wordt betiteld als ‘leraar van leraren’, begon zijn karatetraining in Okinawa meer dan 60 jaar geleden, studerend onder de beroemde meesters, Sensei Shinpan Gusukuma en Sensei Katsuya Miyahira.

Iha Sensei wordt wereldwijd gerespecteerd vanwege zijn enorme praktische kennis van de karate-techniek en vanwege zijn warme, boeiende en deskundige manier van lesgeven.

Karateleraar Marcel Proost reist voor de 6e keer naar Okinawa Japan om daar geschoold te worden door de absolute elite op het gebied van authentiek traditionele Okinawa Karatedo.

De opgedane kennis wordt door Proost als landsvertegenwoordiger vanuit Okinawa overgebracht aan Karatebeoefenaren in ons land ( Shirasagi Shidokan Karatedo Nederland).